fredag 30. april 2010

Polyamori på norsk

Vi har omtalt bokprosjektet vårt flere ganger, «Polyamori på norsk». Og noen lurer kanskje på hvordan det går. Joda, det kryper seg framover, og vi kommer i mål - en gang. Men vi vet ikke når og hvordan, og det kan ta sin tid før det blir mer klart. Det er tre hovedgrunner for dette:

1. Vi har blitt mer ambisiøse etter hvert. Da vi begynte, tenkte vi mer på å spre det glade budskap om at dette går, altså mer misjonsbok og hvorfor. Nå sikter vi mer mot en slitesterk bruksbok, hvordan. Det stiller mye større krav til bearbeiding.

2. Vi har blitt veldig klar over vår egen manglende erfaring og trening. Vi startet denne bloggen som absolutte nybegynnere, og det tar tid å komme seg videre. Medisinen vår virker, men vi må ta mer av den, og oftere.

3. Norsk polyamorøst liv viser seg å være mye mer omfattende enn det synes og i rivende utvikling. Men dette er stort sett ganske usynlig i det offentlige rom, og de involverte vil oftest ha det slik. De som har prøvd seg litt med å stå fram, vil skjønne dette veldig godt. Men samtidig er det ikke noe heldig når det ikke fins noe særlig av samlende miljø for de som lever vanlige liv som medborgere, og samtidig er stabilt inne i poly-livsformen. Vi ønsker å bidra til at det skjer noe på dette området, men ser at det tar tid og det er diverse ting vi må styre klar av på veien.

I tillegg kommer jo at vi tror de fleste interesserte leser engelsk brukbart og det er ingen stor mangel på bra polyamori-bøker på engelsk.

Vi kommer til å være mye mer aktive her på bloggen framover enn vi har vært det siste året, og vi tar mer enn gjerne imot gjesteinnlegg, forslag, spørsmål osv. Så vil det som egner seg i bok utkrystallisere seg etter hvert. Men dette er jo ingen forholdsdagbok for oss, og denne bloggen kommer et godt stykke ned på lista over ting vi jobber med og skriver på for alle oss som er involverte. Så får vi håpe på at salig Ivar Aasens ord vil treffe også her: «..men det munar då jamt, ja det munar, so det stundom er hugnad å sjå.»
Illustrasjon: Eget bilde

1 kommentar: